Poslední slanění – Vysočina, Blatiny

autor: | Říj 29, 2006 | 2006-2007, Kronika, Skály

(28 – 29.10.2006)

Účastníci Podle abecedy

Červinka, Gregarové Franta a Martin, Krejčí, Křenové Jožka, Martin, Anetka a Michal

Provedené výstupy

Pouze Michal a Mirek ukájeli své ambice ve stěnách Drátníku. Co vylezli nevíme; Michal si to nepamatoval a Mirka jsme se nemohli zeptat, protože po skončení lezby odjel domů. Dodatečně jsem z fotek určil, že lezli, mimo jiné, cesty Petr a Orlík. Zbývající provedli rekognoskační okruh po skalních lokalitách v moravské části (západně od řeky Svratky) Žďárských vrchů. Navštíveny byly tyto skály: Černá skála, Bílá skála, Devět skal, Lisovská skála, Malínská skála a Drátník.

Poznámky, tipy a podobně, které by byly užitečné ostatním

Na sobotu zajistil Franta pěkné slunečné počasí. Protože v neděli ráno odjížděl hrát fotbal, tak to nedělní už vypustil. Ale přesto mu děkuji. Ubytování, stravování a večerní posezení bylo na GRUNTU č.p. 8.

Na zahájení večera absolvoval Franta přelet Vysočiny (tam a zpět). Turbulence nebyly a let proběhl hladce. Jožka vyhrabal ze svého bezedného archivu další dosud neviděné a nevídané filmy. Se svojí troškou přispěl i Franta s obrázky z Dolomit a Laďa s diáky z Dauphinských Alp (na výslovné přání Franty). Zkonzumovalo se něco burčáku, něco červeného, trochu slivovice a nějaké to pivo. Vše dopadlo dobře a myslím, že všichni byli spokojeni. Aspoň nikdo si nestěžoval.